My Blog

En angelagen sak att erinra ifall dessa tva typer itu karlek befinner si att passionerad

En angelagen sak att erinra ifall dessa tva typer itu karlek befinner si att passionerad

  • Paritet Hatfield samt Rapson noterar att vi tenderar att bliv passionerat foralska ino personer saso befinner sig forhallandevi snygga, personliga, tillgiven och liknar oss sjalva. Kompatibilitet befinner si likas nagon viktig omstandighet saso stode eldig lov att vaxa at barmharti lov. Ehuru motsattningar stundtals kan attraher mo sig, ar det oftast mer ganska att manniskor blir foralska forsavit de delar foremal gemensamt.

lov allmant ar kortare, medans barmharti karlek kan besta mer benagna att lyckas tidens test.

Vetenskapsman har tittat villig hur relationer utvecklas emella nya tandem, nygif.webpta och do sasom befinner si gif.webpta mirakel nagon langre tidrymd och fann att under tiden passionerad lov befinner si mer glodande inom begynnelse av relationer, tenderar saken da att framfora boj stav barmharti love saso befinner si fokuserad villi intimitet samt hangivenhe.

Vetenskapsma age lange foreslagit att eldi karlek tenderar att finnas saken dar mest troliga typen bruten love att blekna. Fangslande ar att modernare forskning utav Hatfield och hennes kollegor age foreslagit att tiden kan tillverka nago oforandrad menlig verkan kungen bade eldi samt foljeslagande karlek.

Nago granskning saso jamforde eldi samt foljeslagande karlek emellan nygif.webpta sam langvariga gift fann likasa att bade nygif.webpta karla samt kvinn tenderade att beror samma nivaer av passion. Men forskarna fann ocksa att nygif.webpta kvinn vart mer benagna att alska sin kompanjo tillsamman sympati villi nago hogre niva annu deras medspelare uttryckte inom gengald.

Passionate Karle Scale

Hatfield samt Sprecher utvecklade Passionate karlek Scale sasom inneha anvants slut bota varlden tillsamman manniskor ino all aldrar. Saken da staller fragor baserade pa kognitiva komponenter (vad och hurdan ideligen du tanker villig din delagare), beteendekomponenter (hurda aktiv n befinner si och underben ni gor for saken dar andra personen) och kanslomassiga komponenter (hurdan du kanner forut din partner).

  • Kanner n att dina emotione inneha varit kungen nago berg-och dalbana darnast ni inneha varit inblandad ino saken dar arme personen?
  • Skulle n kanna bamse desperation forsavit dom lamnade dej?
  • Kanner n att du inte kan avsluta filosofera kungen den narvarande personen?
  • Kanner ni att du hellre vill deltag saken dar har personen an nagon annan?
  • Gillar ni att inova denna persons lekamen alternativ rorelser?
  • Kanner n ett markant dragning mo saken dar arme personen?
  • Kanner n dej ner nar foremal ej promenera sann inom din forhalland tillsamman saken dar har personen?

Forsavit n kan respondera jo pa marklig eller dom flesta utav dessa fragor befinner sig det sannolikt e indikation kungen att det ni upplever befinner sig het love.

Influens villig relationer

Medan det befinner sig nago foremal att koppla hur sa dessa ett par typer fran lov ar begreppsmassigt, hurdan kan dessa begrepp gestalta ut inom dina verkliga relationer?

I verkligheten kanske ni befinner si mer benagna att erfara eldig karlek inom do tidiga stadierna fran ett nytt karleksforbindelse. Nar din foralskelse vaxer kan din passion forut saken dar andra personen uppratta op och snar toppa. Nar ditt kondition fortsatter kan denna glo snart mildras och svalla mot en mer barmharti / foljeslagande gestaltning fran love.

Kompanionat lov eventuellt icke nodvandigtvis praglas utav barbarisk hetta, spanning alternativt tvangsmassiga tankar sasom traffas inom eldig love. Andock denna barmharti design fran karlek innefatta kanslor bruten omhet, ett fort liga, frandska och valbehag bruten andras folje.

Nar n antagligen har bildat ett mer barmhartig form bruten karlek betyder det inte att n ej kommer att vara med om gigantisk lidelse alltemellanat. Egentlige tyder ett andel forskning gallande att romantisk lov paverkad utav intensitet, engagemang sam sexuellt entusiasm (andock utan saken dar tvangsmassiga komponenten sasom vanligtvis ar vanligt ino https://kissbrides.com/sv/heta-jemenitiska-kvinnor/ tidiga relationer) befinner si forknippad tillsammans hogre sjalvkansla, okat komfor och forbattring av gift tillfredsstallelse.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *